• 09.11.2021

ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Z.Şinasi Bayraktar; Altın ticaretinin güvenli bir ortamda yapılması, meslekte nitelikli insan kaynağının artırılmasının hedeflendiği, yetki belgesi ile ilgili uygulamanın hayata geçirildiğini belirterek kuyumcu esnafımız bu sürece uygun hazırlıklarını yaptı. Bayraktar Sakarya Ticaret İl Müdürlüğümüzle koordineli bir şekilde süreci yürütüyoruz. Yetki belgesi için en önemli şartlarından bir tanesi de bu işi yapan esnafın mutlaka bir ustalık belgesi olması gerektiğidir. Belirlenen tarihe kadar Kuyum ticareti yapan üyelerimiz odamıza gelerek Oda kayıt belgesini alarak İl müdürlüğü ile süreci tamamlayacaktır. Üyelerimize ve Ticaret erbaplarımıza hayırlı olmasını temenni ederim dedi.

İlimizde ilk kuyum belgesi Akan kuyumculuğa verildi. 31 Aralık tarihine kadar tüm kuyumcuların alması gerektiği yetki belgesi başvurularında ilk belgenin teslimini Akyazı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Z. Şinasi Bayraktar, Sakarya Ticaret İl Müdürü Emre Atmaca, Akyazı Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Muzaffer Başer,  ATSO üyesi Akan kuyumcu yetkilisi Şakir Akan’a takdim ederek başarı dileklerinde bulunuldu.

Yetki  belgesi başvurusu yapmak ve ayrıntılı bilgilere ulaşmak için Sakarya Ticaret İl Müdürlüğünü yada www.sakarya.ticaret.gov.tr internet sitesini ziyaret edebiirsiniz.

Sakarya Ticaret İl Müdürü Emre Atmaca; 14 Nisan 2021 tarihli  31454 sayılı resmi gazatede yayınlanan Kuyum Ticareti Hakkında Yönetmelik ile yapılan düzenleme ile kuyumculuk faaliyetlerinin adil rekabet koşulları altında yapılabilmesi ve sektörün daha nitelikli hale getirilerek sağlıklı bir işleyişe kavuşturulması hedeflenmektedir.

Yeni dönemde kuyum ticaretinin işletmesi adına yetki belgesi alan tacirler ile esnaf ve sanatkârlar tarafından yapılacağı, halihazırda faaliyette olan kuyum işletmelerinin 31 Aralık 2021 e kadar durumlarını Yönetmeliğe uygun hale getirerek yetki belgesi almaları gerekmektedir.

Yönetmelik kuyum işletmesi kuyum ticaretinin yanı sıra faaliyette bulunabileceği alanların belirlenerek, opal, akik, kuvars gibi yarı kıymetli taşlar ile bu taşlardan yapılan tesbih gibi süs eşyasının perakende satış, bakım ve onarımı ile parakende saat satış, bakım ve onarımı bu faaliyetler içine dahil edilmiştir. Yönetmelik sonrası kuyum niteliği taşıyan demo/imitasyon ürünleri kuyum işletmelerinde bulundurulmayacak ve bu ürünlerin satışı yapılamayacak, böylelikle tüketicide yanlış algı yaratılmasının ve sektörde haksız rekabetin oluşmasının önüne geçilecektir dedi.

• ATSO BAŞKANI BAYRAKTAR VE SAKARYA TİCARET İL MÜDÜRÜ ATMACADAN İLK KUYUM BELGESİ İLÇEMİZDE VERİLDİ.