• 19.01.2015

BAYRAKTAR’DAN KAYA’YA ZİYARET

Akyazı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şinasi Bayraktar, İş-Kur İl Müdürü Tekin Kaya’yı makamında ziyaret etti.

Ziyaret s ırasında konuşan ATSO Başkanı Bayraktar, Akyazı’nın sanayi bakamından her geçen gün hızla geliştiğine dikkat çekerek, bu hızlı gelişmeye paralel olarak kalifiye elemana ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

İş-Kur, Kosgep, Halk Eğitim ve Endüstri Meslek Liselerinin ihtiyaç duyulan kalifiye elemanların temininde önemli rol oynadığını, bunun yanı sıra ATSO, Kaymakamlık ve Belediyenin de kalifiye eleman konusunda açtıkları kursları başarıyla bitirenlerden karşıladıklarına dikkat çeken Bayraktar, İş-Kur’un önemli bir konuma sahip olduğunun da altını çizerek, bu önemin idraki ile İş-Kur’un bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da sürekli olarak yanımızda olmasını istiyoruz. Çünkü el birliği ile açılacak kurslardan yetişecek olan kalifiye elemanları faaliyetini sürdüren ve şu anda kalifiye elemana ihtiyaç duyan fabrikalarımızın yanı sıra inşaat aşamasında olan ve 2015 yılı içerisinde faaliyete geçecek olan yeni fabrikalarımızın da ihtiyaç duydukları kalifiye elemanları yetiştirip fabrikalarımızda çalıştıralım dedi.

GENÇ VE KADIN GİRİŞİMCİLER ÖNCELİĞİMİZ

2014 yılı içerisinde ATSO, Akyazı Belediyesi, İş-Kur, Kosgep ve SGK’nın işbirliği sonucu açılan kurslara Akyazılı gençler ile kadın girişimcilerin yoğun ilgi gösterdiklerine dikkat çeken Bayraktar, 2015 yılında da bu tür kursların açılmasına ATSO olarak öncülük yapacaklarını, hedeflerinin genç ve kadın girişimci sayısını arttırmak ve onları ekonomiye katkı vermelerini sağlamaktır dedi.

KAYA’DA TEŞEKKÜR ETTİ

İş-Kur Müdürü Tekin Kaya’da Akyazı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şinasi Bayraktar’ın yaptığı ziyaretten son derece mutluluk duyduğunu söyledi ve geçmiş yıllarda birbirimize yaptığımız destekler 2015 yılında artarak devam edecektir. Çünkü her iki kurumun tek hedefi var o da hem yapacakları üretimlerle ülkemize katma değer kazandıracak olan fabrikalarımıza eleman kazandırmak hem de işsizliği ortadan kaldırmaktır dedi ve Bayraktar’a ziyareti için teşekkür etti.